Новиот виртуозен модел на Бовет: Комплициран, ама безвременски

Марката Бовет е позната по своите комплицирани механизми во часовниците, кои можат да се претворат во џебни или ѕидни часовници…

Второто поглавје на Виртуоз VIII е летечки турбијон со завршница на Cotes de Geneve на механизмот и извор што нуди резервна енергија за 10 дена. Најновиот модел ги задржува овие карактеристики, но добива и модерно освежување со слојот SuperLumiNova, кој дебитираше во индустријата за часовници во текот на 1990 -тите.

Постојат неколку опции што се нудат кога станува збор за боите, како што се жолта, сина, лосос, тиркизна, зелена или виолетова. Секоја боја ќе се произведува во серија од осум часовници.

Отворената структура на механизмот е модерна, и покрај традиционалната компликација: механизмот содржи 356 компоненти и летечки турбилон со извор и импресивна резерва на енергија 10 часа. Се наоѓа во куќиште со дијаметар од 44 мм, со круна во положба од 12 часот, што е и потпис на овој познат бренд. Како и дизајнот на механизмот, новото куќиште од титаниум со облога DLC нуди малку помалку конвенционален изглед.

На крајот, можеме да кажеме дека часовникот доаѓа со ремен од кожа од алигатор, водоотпорен е до длабочина од 30 метри и ќе ве чини 230.000 долари.