Облакодер од 5 км. впива смог

Една фирма гледа 45 години во иднината. 

Арконик - компанија која се специјализира во развојот на нови материјали, осмисли 4.8 километри висок облакодер. Тој ќе биде произведен од материјали кои или веќе се во употреба, или треба да се развиваат. Ќе бидат употребени површини кои се „хранат“ со смог, пишува списанието „Објекти".

Инженерите на Арконик работеле заедно со футуристи, за да ја осмислат технологијата, која ќе се користи по неколку децении.

Овој објект ќе помогне за почист воздух.