Од Буба до сепаре: Одлична идеја за кафе бар или друг простор

Матија Вукоја е голем љубител на старите работи и, како што вели, му е жал што ако фрли нешто, па решил да преработи стара „Буба“

Има сè повеќе кафулиња во нашата земја и регионот, и секој поединечен сопственик мора да излезе со идеја за да се разликува од останатите. Па најпрво се одлучуваат за необичен ентериер, така што во еден бар во Хрватска„ХангЛоус“, во еден дел има сепаре од стар автомобил.

- Правиме многу работи од автомобили. Уште неколку сепариња се во изгработка. Јас сум голем љубител на старите автомобили и играјќи го случајот со марката „Фолксваген“, некои делови искористив. Секој обожавател на стари работи ќе ви каже дека му е жал да фрли нешто, затоа што еден ден ќе му треба, и така беше и со оваа Буба– вели мајсторот.

Предниот крај на атомобилот бил целосно уништен, но некои од неговите делови може да се користат.

Еве ја постапката по фотографии: