ОФИЦИЈАЛНО: Томас Тухел е нов тренер на Баерн Минхен

Германскиот шампион Баерн Минхен се раздели со Јулијан Нагелсман и го наименува Томас Тухел за негов наследник.

Со одлука на Оливер Кан и членот на бордот на директори за спорт, Хасан Салихамиџиќ, и во консултација со претседателот на клубот, Херберт Хајнер.наименуван е Томас Тухел кој потпиша договор со Баерн Минхен до 30 јуни 2025 година.