„Ова ме праша сред секс, се возбудив како никогаш досега“: Мажи што чекате, ова е клучот

Со поставувањето на ова прашање, создавате можност да потврдите дека тоа што го правите е возбудливо, или од друга страна, му дозволувате на партнерот да ви каже што навистина сака

Сексологот Емили Морс на својот Инстаграм напиша дека една реченица е клучот за разгорување на страста во спалната соба.

- Според мене, највозбудливо е кога партнерот ќе те праша: Дали ти се допаѓа ова - вели Морс.

Дури и ако сте убедени дека ги знаете сите желби на партнерот, секогаш има простор за подобрување.

Со поставувањето на ова прашање, создавате можност да потврдите дека тоа што го правите е возбудливо, или од друга страна, му дозволувате на партнерот да ви каже што навистина сака.

- Некои од нас мислат дека партнерот треба интуитивно да ги знае сите наши сексуални желби, но тоа е ретко можно. Ваквиот начин на „проверување“ за време на сексот, и давање до знаење на партнерот дека прави нешто добро, води до поголемо задоволство, подлабока поврзаност и подобра комуникација во сите сфери на животот. Ова е клучот за успехот во сексот – вели Емили.

Мнозинството се согласи со неа: „Ми се допаѓа кога партнерот ме прашува дали нешто ми се допаѓа“. Ме праша еднаш среде секс и ме запали, мислам дека секој маж треба да го направи тоа“.


Извор: krstarica