Овде имаше многу змии и кал, беше страшно: Милош Биковиќ го покажа својот имот

Актерот Милош Биковиќ во емисијата на РТС „Као сав нормалан свет“ ги отвори вратите од својот имот кој го купи неодамна во околината на Ваљево и откри како изгледа неговиот живот на село, каде со месеци ги уредувал дворот и куќата, додека една цела претходно срушил. Инаку, на имотот имало многу змии, но вредниот актер и тоа го решил.

На почетокот на емисијата Милош Биковиќ откри дека на имотот бега од една реалност.

„Да, деновите ги живеам турбо, преполни ми се со состаноци и тоа е дел од мојата реалност, но гледам од тоа да побегнам тука“ - објасни Милош Биковиќ.

Актерот на водителката и го покажа празниот двор каде некогаш била куќата.

„Овде беше куќата која ја срушив, стара куќа која сакав да ја сочувам затоа што е стара, но не беше од помош, подобро е да ја срушај јас, отколку таа самата да се стружи“ - покажуваше тој.

Тој објасни и како се решил за овие предели.

„Во близина е на Белград, а релативно е манастирот на мојот брат и тука се неговите пријатели кои ги познавам и кои дознаа дека куќата се продава и јас сфатив дека тука можам да бидам за помалку од еден час и едноставно беше добра понуда“ - ги објасни своите причини актерот.

Сепак, иако е во близина на неговиот брат кој е монах, не го гледа толку често.

„Всушност, почесто се гледаме кај него во манастирот или во Белград, овде се видовме само еднаш.“

Во продолжение погледнете го целото видео од емисијата и ѕирнете во местото каде што Биковиќ одмара од реалноста: