Овие чевли се со кожа од питон: Луксуз на машка нога кој нуди малку поинаква елеганција

Површината на кожата на змијата изгледа како мал мозаик. Во светот нема две идентични змии, така што секој пар чевли од змија е уникатен и ексклузивен.Чевлите од змиска кожа се луксузни, респектабилни и елегантни. Ова ќе ви даде сила во очите на другите.

Но, кожата на питон е најскапа од сите типови на кожа на змија. Се разликува од другите видови змии по различни размери. Дебелината и еластичноста на кожата на питонот варираат во зависност од индивидуалната кожа. Нуди неверојатна издржливост, цврстина, елеганција и пријатен сјај.

Мора да се потенцира дека се‘ повеќе бредови користат вештатачка кожа наместо природна, но за жал, не престанува експлоатацијата на животинска кожа.