Овие хороскопски знаци во мај ќе доживеат љубовна бајка: Дали сте меѓу нив?

Понекогаш, особено на љубовно поле, не можеме секогаш да напредуваме или да ги менуваме работите толку брзо колку што би сакале

Тоа не е затоа што одредена врска не е за нас, туку затоа што треба да поминеме низ период на размислување за да се увериме дека се движиме на начин што ја поддржува љубовта што сакаме да ја градиме понатаму.

За тоа време, може да биде предизвик да се преземе акција или да се поврзат работите, но најважно е да се запамети дека секое одложување е само за наша корист.

Првата недела од мај го носи вистинскиот крај на сезоната на затемнување со полна месечина во Шкорпија, давајќи ни нов поглед на тоа што значи да се поседуваат нашите најдлабоки чувства. Иако ефектите од затемнувањето се секогаш таму во позадина, влечејќи ги конците на судбината.

Ова е враќање на сеќавањата на она што го сакаме од врските и љубовта. Конечно сме подготвени да ја свртиме страницата и да почнеме да ја пишуваме големата љубовна приказна за која отсекогаш сме сонувале.

1. Бик

Полната месечина ја претставува точката на реализација и манифестација што започна на младата месечина. Размислете за периодот на младата месечина на Шкорпија на 13-ти за да разберете што може да значи овој лунарен циклус за вас. За време на младата месечина нешто почна да „никнува“, без разлика дали се работи за нова врска или перспектива за тоа како ѝ пристапувате на љубовта.

Во текот на последните шест месеци, размислувавте за вашиот напредок и како тој се вклопува во она што се надевавте да го создадете, а сега влегувате во сосема нова фаза на љубовта.

Енергијата на Шкорпијата е длабока и експанзивна, создавајќи силна желба за сродна душа со вашиот романтичен партнер. Иако ова може да покрене теми за љубомора или анксиозност, исто така ве поканува да ги лекувате тие теми за да можете да го прифатите целосното изразување на љубовта.

Вашата емоционална ранливост со партнерот ќе стане ваша суперсила, затоа бидете поискрени за тоа како се чувствувате и што сакате од врската. Сè што сакате да биде љубовта може да стане реалност, но мора да го направите првиот чекор и да му дозволите на партнерот да ви го види срцето.

2. Рак

Енергијата на Шкорпија владее со вашата куќа на радост, посветеност и брак, помагајќи ви да изградите цврсти темели што ви се потребни за да се чувствувате сигурно во врската. Со сето она што сте го поминале во изминатата година, промените во односите одиграа централна улога во вашиот живот.

Мора да растете во вашиот пристап кон љубовта и во она што го ставате во основата на вашата врска. Одвојте време не само да размислувате за она што го сакате, туку и за она што сте го научиле што ви овозможило да влезете во нова фаза од вашиот љубовен живот.

Како и со секоја полна месечина, корисно е да размислите за младата месечина за подобро да разберете што може да излезе на површина. Во овој случај, околу младата месечина во Шкорпија на 13-ти започна нешто што на крајот ќе влијае на вашата љубовна врска и чувството за исполнетост во животот.


Извор:srecna.republika.rs