Овие работи треба да ги земете предвид при изборот на фрижидер

При опремување на кујна, изборот на вистинските апарати е многу предизвикувачки, но и клучен чекор. Целото искуство на кулинарското доживување зависи од тоа. Една од најважните ставки е дефинитивно изборот на вистинскиот фрижидер. Денес, постојат многу различни типови, а значајна разлика е дали ќе се одлучите за вграден или самостоен фрижидер, со или без замрзнувач, но и од други карактеристики. Што и да одлучите, Gorenjeнуди фрижидер по ваш вкус! Еве ги клучните карактеристики што треба да ги знаете кога барате совршен модел.

Волумен и димензии

Треба да обрнете внимание на волуменот и димензиите на апаратот. Капацитетот на одделот за ладење и замрзнувачот се мери во литри. Најдете го најдобриот можен компромис помеѓу надворешните димензии што се вклопуваат во вашиот простор и саканиот волумен на внатрешноста. Исто така, ширината, висината и длабочината се основни мерки што треба да се земат предвид при купувањето. Сите модели на Gorenje се дизајнирани да обезбедат идеална комбинација на естетика и функционалност. Понудата на Gorenjeопфаќа различни димензии за секоја кујна, без разлика дали ви треба мал, голем или среден фрижидер, самостоен или вграден.

Потрошувачка на електрична енергија

Со избирање на идеалниот модел, можете да влијаете на вашата годишна потрошувачка на електрична енергија и да заштедите колку што е потребно. Колку е помала потрошувачката по kWh, толку е поголема вашата заштеда! Покрај тоа, енергетските класи имаат дополнителен ефект врз потрошувачката. Класата А е најефикасна енергетска класа, додека класата G е најмалку ефикасна.

На ова дополнително влијае и AdaptTech технологијата која овозможува постојана температура во фрижидерот без разлика колку често ја отворате вратата на фрижидерот. Ладилникот постојано следи како го користите и ја управува температурата, со цел да спречи покачување на температурата за да се осигури дека храната останува свежа и за да се намали потрошувачката на енергија.

Несакана бучава

За време на работата, фрижидерите произведуваат одредени звуци и тоа е сосема нормално, но би било добро да знаете колку е гласен секој модел пред да го земете. Ова е многу важно ако вашата дневна соба и кујна се поврзани. Со Gorenje фрижидерите можете да се опуштите и да уживате без несакана бучава.

Во пресрет на Светското првенство

Најжешкото спортско натпреварување оваа година се наближува, а Gorenje се обидува да ве разлади како официјален спонзор за фрижидери, замрзнувачи и клима уреди на FIFA World Cup Qatar 2022™. Затоа, кога ќе започне најжешкиот настан оваа година, можете да се освежите со вашиот најкул фрижидер од Gorenje. Одберете од одличните модели на Gorenje фрижидери по промотивна цена од 20 јуни до 31 јули.

Повеќе информации можете да најдете на Време е за освежување I mk.gorenje.com

ПР објава