Oвошка која го чува срцето, коските, но и подмладува

Сега е сезона на кајсии, а тие се добри за срцето, коските и подмладуваат. 

Тие се одличен избор ако сте на диета. Имаат витамин А, поради што се добри за очите, кожата и го зајакнуваат имунитетот. 

Суви или свежи, тие се полни со влакна. 

Калиумот кој го содржат е добар за срцевите мускули. 

Имаат антиоксиданси, и ако здравствениот ефект од нив не ви е важен, убавината сигурно ви е важна.