Парите купуваат среќа: Британскиот Кембриџ со интересна студија

Истражување на британскиот Кембриџ универзитет потврдува дека парите ја купуваат среќата.

Тие сметаат дека кога парите се трошат за купување на работи прилагодени на личноста на потрошувачот, тогаш среќата е реален исход. 

Според истражувањето, среќата е поголема кога се купува нешто долгорочно, кога се трошат пари за патување, културна надградба, посета на некој настан,  а помалку се среќни луѓето кога купуваат храна, облека или козметика. 

Истражувачите велат дека парите ги задоволуваат психолошките потреби на луѓето.

Но, и покрај ова, едно е сигурно! Парите можат да го олеснат животот, но не и да го купат!