ПЛАНИНА- победник во екстремна категорија: Каков ѕвер од човек

Хафтор Бјорнсон повторно покажа дека е вистински ѕвер ...

Се здоби со светска слава во серијалот Game of Thrones во кој ја толкува улогата на Планината. Хафтор е многу успешен конкурент на Стронгман и еден од најмоќните луѓе на планетата, а заради неговата сила и големина, го доби овој популарен прекар, кој исто така го придружува во серијалот.

Хафтор го посветил најголемиот дел од својот живот на сериозен и тежок тренинг кој го  применува секој ден. Неговиот тренинг бара од него да прави неверојатно тежок вежби секој ден по неколку часови, што вклучува и кревање тешки тежини.

Овој пат, Хафтор успеа повторно да го освои престижниот Арнолд Стронгман Класик и да стане шампион по трет пат во низа, што го прави апсолутен носител на рекорди. Иако доминираше во сите дисциплини, најзначаен момент на натпреварот беше „мртвото подигнување“, каде Хафтор успеа да крене 465 килограми.

Дури и легендарниот Арнолд Шварценегер, изјави дека Хафтор е импресивен и ќе остане засекогаш запаметен во историјата на спортот.

Погледнете ја дисциплината на deadlifting, како се покажаа сите натпреварувачи и како Планината успеа да ја преземе шампионската титула.