По 35 години брак и две деца, полудев: Оставив сè и најдов помлада жена! Колку само згрешив!

"Јас и мојата сопруга сме во брак 35 години. Поминавме многу заедно. Имаме прекрасен син и ќерка. И двајцата се зафатени и среќни во брак - сето тоа благодарение на мојата сопруга, која напорно работеше да ги воспитува сите овие години.

По пензионирањето, јас и жена ми решивме да ги вложиме нашите мали заштеди во нов бизнис. Резултатот ги надмина сите наши очекувања: никогаш не заработивме толку многу пари во нашите животи, скоро и полудевме од радост. Сега ние и нашите деца се грижевме. Не морав да работам повеќе! Само што сфатив дека е време да уживам во себе.

Купив нов автомобил, започнав да одам на престижни настани, младите жени внимателно слушаа што зборувам, тие секогаш се вртеа околу мене ... Чувствував дека сум „полетал“, но не бев загрижен - некогаш живеев и сега беше мое време. Бев насекаде, излегов со милион различни луѓе ... И тогаш ја запознав - Даница.

Таа беше како реализација на сите мои фантазии: точно вид на жена за која фантазирав. Во текот на една ноќ „Ја изгубив главата“ по неа. Даница имаше само еден услов - да се омажи.

Решив да се сретнам со нејзиното семејство. Дојдов на вечера со неа, тука беше и нејзината мајка (која е на возраст од мојата сопруга). Нејзината мајка ми раскажуваше како Даница ја изгуби главата по мене, како сака да се омажи, како никогаш не ја видела како таква ... Ми се допадна целата таа приказна неверојатно. На крајот на вечерта, Даница и јас дојдовме до заклучок дека треба да се разведам и да се омажам за неа.

Враќајќи се дома после вечерата со Даница, размислував за сите можни причини за мојот развод од сопругата. Бев толку маѓепсан од Даница што почнав да ја мразам сопругата. Кога се вратив дома, започнав банална кавга во која ја обвинував дека е во врска со нашиот свештеник, „зошто инаку би висела во црква цело време?“

Таа само погледна во мене, а потоа мирно ми рече: "Гледам дека јас овде не сум во прашање. Мора да си ја изгубил главата по таа млада русокоса што виси околу тебе. Не можам да верувам дека си фатен. Старец!"

Таа мирно се спакува и ја напушти нашата куќа истиот ден. Со себе ги однесе само најосновните работи. Децата се обидоа да нè помират, но јас дури и не сакав да ги слушнам.

Разводот пристигна експресно. Мојата сега поранешна сопруга немаше никакви проблеми со разводот. Наскоро се оженив со Даница.

За точно две недели во мојот нов брак, се чувствував како крал. Имав млада и пожелна жена од моја страна. И тогаш започнав да забележувам работи: како мажите ја гледаат неа, како таа реагира на тие погледи, како спие до пладне, како не прави ништо, како нема друг интерес освен да облече, шминка и негува ....

Но, сега беше предоцна. Малку по малку, мојот живот се претвори во пекол. Ја потценив мојата прва сопруга, нејзиното внимание, готвење, љубезност ...

Децата се оддалечија од мене, особено кога Даница го роди нашето дете. За мене е сосема неприродно да имам дете „во старите денови“ и не се чувствувам поврзано со него. Го шетам во парк, како дедо кога ќе го извади внукот надвор.

Секој ден се чувствувам како да сум направил огромна грешка, но се плашам да ја спомнам на никого.

Со текот на времето, јас ја прекинав комуникацијата со мојата поранешна сопруга и децата. Сега се чувствувам како затвореник во мојата куќа.

Сфатив дека сè има свое време. Моето време минува, а тоа на Даница само што доаѓа. Веќе одамна не сум во можност да ги исполнам сите нејзини желби во кревет. Немаме заеднички теми за кои ќе разговараме. Јас би дал се што треба за да се вратам времето. Колку би било убаво да стареам покрај жена на моја возраст ... им завидувам на паровите кои минале низ тешки времиња и надминале сè и останале заедно “.