Поранешниот играч на Црвена ѕвезда најдобар во Македонија

После ангажманот во странство, неговото враќање во Скопје се покажа како полн поготок за неговата кариера.

Талентот на Даниел Аврамовски (24) никогаш не беше спорен, но тој имаше серија повреди кои го забавија неговиот развој. По Црвена звезда, каде што знаеше со своите потези да засени, замина на позајмица во ОФК Белград, а годинава нова странска станица беше Олимпија.

Како позајмен играч на „змејот“, тој играше шест месеци за Војводина, а во јуни се репида се врати во Македонија. Тој беше избран од Вардар и експресно стана лидер на тимот, кој заврши на првото место во првиот дел на сезоната. И наградата дојде за играчот од средниот ред, бидејќи се најде во идеалниот шампионски тим и беше изгласан за најдобар играч на навивачите.

- Јас долго време вагав и од оваа перспектива изборот е целосен погодок. Играв добро во континуитет и успеавме да ги надминеме ривалите и да завршиме први. Клубот и навивачите се многу задоволни и сега следи заслужен одмор - изјави Аврамовски за „ХотСпорт“.

- Нема брзање. Сакаме да бидеме шампиони по неколку години, а многу испити претстојат до мај. Имам доволно искуство за да бидам на добро ниво во наредната година.

Црвено-црните ги избегнаа ривалите благодарение на Аврамовски.

- Целиот тим играше добро, а мојот избор да бидам најдобр е сатисфакција за сработеното. Ние сме на половина пат и со многу ентузијазам следуваат подготовките после зимската пауза - рече Аврамовски на крајот.