Посебен примерок: Луксузен часовник од кафе

Спојувајќи ја нивната втора соработка, Bamford Watch Department и Badgerworks повторно го избраа моделот TAG Heuer Carrera како нивна инспирација ...

Овој пат, тие се оддалечија да употребат уште неочекуван материјал за создавање: мелено кафе. Органскиот материјал е добиен од Кафе Да Матео во Гетеборг, реномирана кафетерија во Шведска. TAG Heuer Carrera Caliber 5 имаавтоматски механизам во куќиште од не'рѓосувачки челик со дијаметар 41 mm, кој доби деликатна светло-сива облога од титаниум.

Овој пат, од компанијата истражуваше нешто што генерално е надвор од доменот на традиционалното часовници. Неколку материјали се познати по нивниот изглед и искуство како кафето. Економиите се градат врз основа на тоа, се водат војни заради тоа и секогаш се присутни во историјата. Повеќе од 2 милијарди шолји кафе се пијат на нашата планета секој ден.

Специјалното издание BWD x Badgerworks TAG Heuer Carrera Caliber 5 со Tropic Cafe Dial ќе биде достапно за купување преку онлајн продавницата Bamford Watch Department, со само дваесет единици на располагање, кои добија цена од 6.737 американски долари.