Познатите бодибилдери - ПРЕД и ПО стероиди

Погледнете ги овие шокантни телесни трансформации..

Откако бодибилдингот стана спорт, бодибилдерите ги фасцинираа луѓето со своите тела и со својата сила. Уште од времето на Античките Грци и првите светски цивилизации, човечкото тело се гледало како уметничко дело од бога и луѓето отсекогаш се труделе да го усовршат своето тело и да изгледаат поубаво.

Бодибилдингот е спорт кој најмногу се фокусира на усовршување на човечкото тело и на зголемување на мускулатурата. Меѓутоа, со текот на годините, бодибилдингот почна да прераснува во нешто што се повеќе наликува на шоу.

Со желбата да бидат поголеми и појаки, бодибилдерите почнаа масивно да користат стероиди и веќе како да не постои никој што не ги користи. Стероидите се главниот фактор што сега моментално имаме билдери, како Рони Колман, кој едноставно изгледа како експеримент.

Одлучивме да ви покажеме како познатите билдери изгледале пред користењето на стероиди и колку само си го променија изгледот за овој спорт.

1. Арнолд Швајценегер

2. Еван Центопани

3. Џеј Катлер

4. Џеф Сед

5. Кевин Леврон

6. Ли Прист

7. Лу Феригно

8. Фил Хит

9. Шон Роден

10. Том Плак