Прочуениот снагатор подига преку еден тон со нозете

Пензионираниот професионален бодибилдер и кревач на моќ, Рони Колман, стана еден од најголемите во текот на својата кариера, но и овој пат силниот човек не се откажува од светот на фитнесот и силата...

Во текот на изминатите неколку години, Рони Колман ги лансираше своите проекти на YouTube на каналот познат како „Рони реагира“, преку кој споделува сознанија и детали зад неговите најголеми успеси и најтешките подеми во неговата кариера. Многубројните негови потфати станаа вирални клипови во раните денови на интернетот, па овој пат кревачот реши пред неколку месеци да го објасни и презентира процесот на кревање повеќе од 362 килограми од сквотот, додека пред неколку недели ја сними својата реакција на подигање на ногата 1.043,2 килограми од притисокот на нозете, за време на сезоната на тренинзи во 2007 година.

„Мојата снимка од 1.043,2 килограми е една од најгледаните на платформата Јутјуб, па решив да ја снимам мојата реакција и на сите да им дадам увид во процесот пред кревање“, напиша легендарниот кревач во описот на снимката, додека оригиналното издание одамна смени единаесет милиони прегледи. 

„Истиот ден го направив и рекордно подигање од чучњеви“, рече Рони на почетокот на своето ново видео, претставувајќи го својот тим кој ја подготвува машината.

 „Се разбира, направив три сета пред ова и мислев дека морам добро да се загреам пред да се префрлам на склекови на нозе и знаев дека ќе дадам се од себе“.