Пронајде магацин преполн со класични модели на автомобили: Погледнете

Веќе видовме луксузни и егзотични автомобили расфрлани во кинеските шуми и пустини на Обединетите Арапски Емирати многу пати ...

Тешко е да се замисли сцена во која може да наидеме на магацин полн со автомобили, од кои некои се вистински колекционерски предмети. Сето ова звучи како сон на секој љубител на автомобил, и токму тој се оствари на Јутјубер од каналот ТФЈ, кој наиде на најголемиот изум во историјата на вакви случаи. Опишано како најневеројатно нешто што можеме да видиме, во еден магацин во Тотенхајм имало вкупно 174 класични автомобили, а најстариот датира од 1940 година.

Сепак, повеќето од овие автомобили, за жал, се во многу лоша состојба, додека целата колекција две децении му припаѓаше на голем љубител на автомобили и елитен колекционер. Меѓутоа, градските власти на Лондон го презеле овој складиште, па затоа бил принуден да ги продаде своите модели.

London Barn Finds тогаш ја презеде одговорноста за сите потребни документи и пронаоѓање нов дом за овие автомобили. Повеќето од овие возила се прекриени со прашина, ѓубре и слој отпад од птици, создадени поради долгата серија долгогодишно занемарување. Судејќи според првичните проценки, највреден меѓу нив е автомобилот МГА МГА од 1960 година, проценет на 25.000 фунти, додека најевтин е Цитроен Берлинго, проценет на околу 100 фунти.

Ова е вистинско изненадување за колекцијата која вклучува модели како што се Mercedes 350SL од 1975 година, BMW 635CSI од 1989 година, 1973 година Porsche 911, 1983 Mercedes 280SL и 1981 380SL, 1971 Triumph Spitfire MK4, 1973 MG MGB, 1989 Nissan 300ZX и 1986 Mercedes 300SE од 1986 година. Вкупната вредност на колекцијата се проценува на околу 1,4 милиони фунти.

Некои од овие автомобили се веќе продадени за време на јавната аукција, одржана минатиот викенд. Останатите модели од овој магацин ќе се нудат индивидуално преку e-Bay во текот на овој месец. Брендот London Barn Find, исто така, доби неколку единици без потребната документација, за што долги години беа избегнувани даноци.