Пронашол две бебиња во ѓубре и ги донел дома, а потоа неговата сопруга видела нешто страшно (ВИДЕО)

Неодамна, еден човек по име Марк наиде на две момчиња на Флорида. Беа валкани, само во пелени и седеа на куп ѓубре.

Се распрашал и се испоставило дека момчињата се браќа, на возраст од седум месеци и две години. Нивните родители биле бездомници и живееле во шатор во шумата.

Свештеникот Рони Стјуарт и неговата сопруга Кристал од црквата во Рефуџ слушнале за децата и сфатиле дека припаѓаат на семејство кое често јадело во народната кујна на нивната црква.

И покрај фактот дека Рони и Кристал веќе имаат три деца, тие не можеле да дозволат децата да останат надвор поради фактот што надвор се подготвувало невреме. Ги убедиле родителите да им дозволат да ги земат момчињата на една ноќ за да им дозволат бања, топол дом и храна.

Тогаш Кристал сфати во колку лоша состојба се момчињата. На нив биле видливи бројни каснувања од бубачки, а кожата на нозете буквално им паѓала.

Следната недела, Рони и Кристал ја напуштале мисата кога им пришле на родителите на момчињата. Им поставиле прашање кое ги изненадиле, а одговорот на сите им го променил животот.

Биле прашани дали на нивните деца ќе им обезбедат покрив над глава, а одговорот веднаш им бил потребен бидејќи Центарот за социјални работи им се заканувал дека ќе им ги одземе децата.

Тие се согласиле, а со текот на времето решиле да ги посвојат момчињата и ги пополнат сите законски пропишани документи, а постапката е при крај.


Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Извор: Titox.net