Реалистични кинески секс роботи го освојуваат светот: Велат дека се како вистински

Shenzhen Atall Intelligent Robot Technology е една од водечките кинески брендови за создавање роботи опремени со вештачка интелигенција ...

Меѓу различните производи на оваа компанија има бројни АИ роботи, а најпродавани од сите се сексуалните модели на Иман Ема. Мултифункционалната машина е поврзана на Интернет преку оперативниот систем Андроид и има високи можности за симулација.

Овие сексуални роботи имаат мека и еластична кожа создадена од термопластичен еластомерен материјал, TPE, со малку пониска содржина на масло и без мирис. Температурата на овие модели е поставена да биде секогаш околу 37 степени Целзиусови, за да личи на човек.

Безбедносните проблеми се решени со системи за спречување пожар, струен удар и експлозија. Додавањето на сензори за тело ги направи овие машини уште повеќе слични на луѓето. Сепак, оваа автентичност не доаѓа за ситни пари, бидејќи Ема се продава на Интернет за околу 3.136 долари, а купувана е од група клиенти од кои повеќето се на возраст меѓу четириесет и педесет години. Повеќето клиенти на компанијата доаѓаат од Европа и САД.

Голем интерес за сексуалните роботи има и на Блискиот исток, но нивниот увоз во овие земји е скоро невозможен и, пред сè, забранет преку редовни канали. Слична е ситуацијата и со Бразил, Чиле и Аргентина, заедно со Русија и Филипини, каде царскиот увоз на вакви модели е многу проблематичен.