Редовно водиме љубов со пријател: Понекогаш тој и мојата сопруга се гледаат сами, но под еден услов

Дали припаѓате на луѓето со отворен ум, или на малку поконзервативните?

Дали некогаш сте експериментирале во сексот и што мислите воопшто за експерименти?

Многу парови го испробале концептот на отворена врска, па дури и врска со повеќе партнери.

Скоро една петтина од Британците живеат во врска со повеќе партнери, а една петтина од Американците признале дека биле во отворена врска во одреден момент од нивниот живот.

Ова е исповед на човек кој живее во таква врска.

Јас и сопругата сме заедно 23 години, поточно, од 17 години и прво имавме тројка кога имавме 23 години.

Мојата сопруга призна дека и се допаѓа нашиот близок пријател, го прашав што мисли за тоа и тој беше отворен за идејата.

После неколку пијачки, сопругата орално го задоволуваше да види дали е во ред за сите нас и дека никој не пречи. Тогаш решивме дека ќе имаме дополнителна врска следната недела.

После тоа, ние никогаш не погледнавме назад. Претежно се држиме до блиски пријатели кои се дискретни и на кои можеме да им веруваме целосно.

Имаше странец со кој се дружевме, но тој се обиде да контактира со сопругата и да ја најде без мене. Таа ми го рече тоа и тука заврши крајот на врската со него, никогаш повеќе не се видовме.

Сега двајцата имаме 37 години и три-четири години имаме тројка- врска со мојот близок пријател и работи одлично. Обично се среќаваме два или три пати месечно, но понекогаш двајцата се среќаваат без мене. Потоа снимаат сè и ми испраќаат снимка.

За да можете да се справите со тоа, треба да бидете одреден тип на личност. Ако сте љубоморни, или несигурни, дури и не размислувајте за отворена врска, дури и ако партнерот тоа го сака. Ако тоа не е ваша желба, немојте ни да ја имате, туку размислете дали вашата врска воопшто има иднина.

Фото: Profimedia/Peter Banos / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Dmitri Maruta / Alamy / Alamy / Profimedia

 Dmytro Sidelnikov / Alamy / Alamy / Profimedia