Ретко видео во кое се гледа каде е роден Исус Христос!

Ова е едно од највежните христијански места (пештерата) во која се роди Исус, сместена во Витлеем, Палестина.

Витлеем е палестински град јужно од Ерусалим на Западниот Брег. Библиското родно место на Исус, тоа е голема дестинација за христијански аџилак. Раѓањето е обележано со инкрустирана сребрена sвезда под црквата Рождество Христово каде и се наоѓа пештерата. Иако за ова место научниците се уште не се сто отсто сигурни дека токму тоа е местото каде Богородица Марија го родила Исус во јаслите, скоро сите верници од христијанската религија велат дека токму ова е местото...

Во видеото се гледаат многу свети реликвии и секој детал посочува дека тука е роден Господ Исус Христос. Погледнете: