Ролексот на последниот Виетнамски император: Часовникот Бао Даи

Бао Даи е најскапиот и најреткиот Rolex во времето кога е направен. Во сопственост на Бао Даи, последниот император од династијата Нгуен во Виетнам во 1954 година, овој часовник е еден од најскапите часовници некогаш продадени на аукција. 

На аукцијата Филипс во Женева во 2017 година, реткиот часовник, кој Нгујен го купи за 235.000 долари во 2002 година, беше продаден за повеќе од 5 милиони долари.

Според Ходинки, постојат само три модели на овој часовник. Овој модел е единствениот што има дијамантски маркери на парни часови, што го прави уникатен за разлика од кој било друг часовник во светот.