Сакате да го освоите светот: Парфемот EXTREME SKY ќе ви помогне

Мајкл Корс го претстави неодамна машкиот мирис во својата колекција Екстрем…

Оваа линија веќе ги има Extreme Blue, Extreme Night, Extreme Rush, Extreme Speed , додека најновата креација е Extreme Sky. Според овој бренд, парфемот е создаден за бестрашни кои имаат сè што ќе посакакаат и не знаат за граници. Овој мирис и пркоси на гравитацијата, а е наменет и за мажи кои сакаат да го освојат целиот свет и да го набљудуваат од птичја перспектива.

„Дрвенесто- водената мешавина ќе ве однесе до врвот на нашиот свет и ќе ве остави без здив“, се наведува во официјалниот опис на мирисот. Комбинацијата на ледени зачини со мраз и енергичен бергамот, заедно со озонските арорти, создава доза на адреналин која совршено ги потенцира племенските и богати дрвени ноти од кипарис, кедар, смрека и ветивер. Во неговото јадро, парфемот е составен од основни ноти на елегантен ветивер, кој е опкружен со мазни, мускатни ароми.

Новиот парфем Michael Kors Extreme Sky е достапен во варијанти на Eaux de Toilette од 40, 70 и 120 ml.