Сакате одмор во ложа? Повелете овде

Сместен во 13 ложи, меѓу дрвата од манго и палмите, овој комплекс формира нешто што може да се опише како многу шармантно и мирно одморалиште…

Ако ова звучи привлечно за вас, знајте дека се наоѓа во Мексико или Кабо Сан Лукас. Проектот, едноставно наречен Tree Houses , беше развиен од архитектонското студио fabriKG и завршен во 2016 година. Ова е проект кој нè потсетува на сите имагинативни употреби на бамбус во архитектурата и дизајнот, кои ќе ги видите сами на фотографиите.

Сите тринаесет единици имаат ист стил и естетски дизајн. Тие имаат лесни челични конструкции кои ги креваат од земја и ги сместуваат во крошна на дрвјата. Екстериерот на ложите е завиткан во трска. Постои прекрасна и директна врска со природата што го дефинира целиот проект, и тоа дефинитивно не би било можно без мини џунгла да расте токму во овој локалитет.