Само три модели во светот: Неверојатната моќ на Jacob & Co Twin Turbo Furious Bugatti 300+

Bugatti и Jacob & Co. го најавија своето партнерство пред околу една година и досега презентираа два модела на специјалното издание…

Познатиот бренд за часовници, исто така, лансираше и колаборативен модел создаден како дел од познатиот хиперкар, Bugatti Chiron Super Sport, кој успеа да ја надмине брзинската бариера од 300 милји на час. Наречен Twin Turbo Furious Bugatti 300+, најновиот модел се заснова на првото заедничко создавање на два бренда - Twin Turbo Furious Bugatti Edition од 525,000 долари, што дебитираше минатата година. Според официјалното соопштение на марката, новиот специјален модел е инспириран од материјалите и боите на Chiron Super Sport 300+, заедно со техничките перформанси на монструозниот 8,0-литарски мотор W16.

Моделот Jacob & Co Twin Turbo Furious Bugatti 300+ има комплетно црн изглед со светли цветни акценти. Моделот доби куќиште изработено од леанкарбон, што не потсетува на убавината на изложените детали за карбон што можеме да ги видиме на автомобилоткој соборува рекорди. 

Куќиштето со дијаметар од 46 мм се состои од 99 делови. Внатре, постои црн титаниум турбилон со три оски, што вклучува повторувач на децимални минути и хронограф со референтно време - компликација што досега не ја понудила ниту една марка.

Комплексниот механизам се состои од 832 компоненти и доаѓа со енергетска резерва од 50 часа. И покрај својата техничка сложеност, часовникот е сепак спортски стил. Произведени се само три вакви модели, со цена од 580.000 долари.