Само во три дена: 2 милиони на лотарија и син излечен од карцином

Џон и Алисон Мекдоналд од Стоктон освоија два милиони фунти на лотаријата, а потоа дознаа три дена подоцна дека нивниот 15-годишен син е излечен од карцином.

Овој пресреќен пар рече дека се многу благодарни што започна нова деценија за нив и тие се надеваат дека целата 2020 година ќе биде среќна за нивното семејство.

Наградата од 2 милиони фунти беше доделена за нивната среќна комбинација на броеви која беше добитна, и три дена подоцна добија позитивни вести во врска со болеста со која синот Еван се бореше во текот на изминатата година.

- Се чини дека сите наши соништа за живот се сличија на три дена. Каков почеток до 2020 година. Секој сонува да победи на лотаријата, но Алисон и јас никогаш не верувавме дека може да ни се случи ова. И тогаш следеа резултатите од последната анализа на Еван што покажа дека тој го победил карциномот - сето ова е толку неверојатно. Ние сме многу благодарни. 2020 година изгледа дека ќе биде нашата најсреќна година - посочува Џон.

На Еван му беше дијагностициран Нон-Хочкин лимфом во мај минатата година поради што одеше на хемотерапија. За среќа, неговите резултати сега покажуваат дека тој не е во опасност.