Самопрогласениот мајстор нокаутиран за 30 секуниди: Му се смее цела Кина

Дека се е исто во Кина докажуваи видеото кое деновиве кружи во медиумите на најнаселената земја во светот, но и кај целиот свет. Со боречки вештини, јавностаподолг период ја забавува самопрогласениот таи-мајстор Ма Баогуо, кој сега е нокаутиран од аматерски кик-боксер.

Треба да се каже дека Ма е стар дури 69 години, а неговиот противник беше во педесеттите години. Но, контроверзниот „господар“ сакаше да докаже уште еднаш како традиционалните кинески вештини, кои се комбинација на боречки вештини и вежби за дишење и медитација, можат да ги надминат модерните воени вештини.

Се разбира, на Ма повторно му се смееше целата земја и може да ги видите снимките од кратка тепачка помеѓу 50-годишен аматер и скоро 20-годишен „господар“ подолу…