Сапун заштитна маска против корона: Веднаш го убива вирусот

Видовме разни маски од почетокот на пандемијата на коронавирусот кои ни обезбедија заштита и безбедност, но оваа маска е нешто сосема уникатно и револуционерно.

Германската лабораторија за експериментален дизајн, Аеросоап, создаде интересен изглед за медицински штит за лице. Врз основа на заштитните ефекти на конвенционалниот сапун, сапунската маска е единствена функционална бариера што го убива вирусот Ковид-19.

Иако не е толку ефикасна како овластената маска, „Аеросоап“ ги открива позитивните работи зад нивниот дизајн.

„Нашата маска сапун овозможува подобро дишење и спречува фронтално влијание на воздухот врз лицето на корисникот. Воздухот што го издишува оној кој ја носи се ослободува во форма на балони, кои убиваат бактерии и создаваат прилично интересно хоби “, објасни компанијата Аеросоап.


Што мислите за овој изум?