Сѐ е запишано: ТИБЕТСКИ ХОРОСКОП, еден и единствен

Тибетската филозофија вели дека годината на раѓање може да одреди каков човек ќе станеме, но исто така ни кажува многу за тоа како сме биле во минатите животи.

Најдете ја вашата година на раѓање:

Монах - 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 година

Светло сонце - 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 година

Млада месечина - 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 година

Црн бик - 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 година

Кожна нараквица - 1947, 1959, 1971, 1983, 1995 година

Желка - 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 година

Гонг - 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 година

Столб на жадот - 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 година

Извор - 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2002 година

Чувар на огнот - 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 година

Кобра - 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 година

Змеј - 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 година

МОНАХ

Вие сте отворена весела личност која лесно ги победува срцата на луѓето. Речиси ништо не може да ви го расипе расположението. Вие сте внимателни кон другите, кон нивните желби и потреби, но од време на време исто така сакате да се расправате. Тоа е еден вид храна за вашата душа. Во минатите животи бевте јасновидец, комичар, продавач на патувања и еден вид владетел на мала заедница. Вашите среќни броеви се 13, 25 и 37. Најмногу ги фаворизирате оние што се родени во знакот на „Чувар на огнот и желката“ и не се препорачува да се приближите до оние родени во знакот на Изворот.

СВЕТЛО СОНЦЕ

Вие сте некој кој делува одлучно и прецизно во тешки ситуации. Секој може да смета на вас, а луѓето само ја обожаваат вашата смисла за хумор. Вашиот најголем страв е дека некој ќе ја ограничи вашата слобода. Во минатите животи сте биле верски водач, ловец, советник, трговец и учител. Вашите среќни броеви се 12, 24 и 36 години. Удобно се дружите со Кобра и оние родени со знакот на кожна нараквица, но во никој случај не се согласувате со Црниот Бик.

МЛАДА МЕСЕЧИНА

Постојат две страни на вашата личност. Дневно сте чувствителни, љубезни, желни за љубов ... но, како што се приближува ноќта, станувате постраствени и динамични. Затоа партнерот ве обожава. Во минатите животи сте биле платен убиец, детектив, лекар, водач на тајното општество, ловец и гостилничар. Вашите среќни броеви се 11, 23 и 34. Најдобро е за вас во друштвото на „Црн Бик“ и друга Млада Месечина, но не ги разбирате гонг-карактери.

ЦРН БИК

Не ви се допаѓаат банални грижи во животот и ако некој или нешто почнете да ве влече за нос, експлодирате веднаш. Важно е да ги кажете работите директно, јасно и точно. Сакате да доминирате - во врската, на работа и меѓу пријателите, затоа што сметате дека сте родени за да водите, а не да следите. Во минатите животи сте биле политичар, бизнисмен, диригент и судија. Вашите среќни броеви се 10, 22 и 34. Најдобро се согласувате со Змејот и Младата Месечина, но држете се подалеку од Светлото сонце.

КОЖНА РАКАВИЦА

Сè за вас е мистериозно и непознато. Ретко се врзувате со некого, но кога тоа го правите, имате силни чувства. Вие менувате периоди на активен живот и ги зголемувате социјалните активности со оние во кои сакате да бидете сами. Не ви се допаѓа агресијата, но сте склони кон тоа, ако треба да се заштитите. Во минатите животи сте биле на работ на закон - трговец со пиштоли, ловец на богатства, коцкар, но и дипломат и алхемичар. Вашите среќни броеви се 9, 21 и 33. Најмногу ги сакате Светлото сонце и Кобрата.

 ЖЕЛКА

Се обложувате на сè што е безбедно и мудро. Кога размислувате за нешто, можете да бидете неверојатно тврдоглави. Во врска ја сакате нежноста. Верувате во здравиот разум и затоа не дозволувате искушенијата да ве вознемируваат. Во минатите животи бевте лидари, ковач, земјоделец и кројач. Вашите среќни броеви се 8, 20 и 32. Најмногу ви се допаѓа да бидете близу Монасите и чуварите на огнот.

 ГОНГ

Со три збора, вие сте - дарежлив, благороден и лојален. Вие сте многу почитувана личност која презира предавство и прељуба. Вие сте подготвени сами да ја преземете вината дури и кога нема причина да го сторите тоа, затоа што мислите дека сте одговорни за целиот свет. Во минатите животи сте биле археолог, скулптор, чевлар и адвокат. Вашите среќни броеви се 7, 19 и 31 година.

СТОЛБ НА ЖАДОТ

Насилството ве депримира, а од сите непознати ви се гади. Вие сте благородна душа, не ви се допаѓа бучава и обожавате да бидете сами или во друштво на вашите најблиски. Вашата доверба е тешко да се победи, но кога ќе се за вљубите, подготвени сте да го жртвувате животот за љубовта. Во минатото бевте златар, дизајнер, тренер на животни. Вашите среќни броеви се 6, 18 и 30. Гонг и Извор ви се омилени, а со „Чуварите на огнот“ не ви одговара ама апсолутно ништо.

ИЗВОР

Вие дури и не знаете што е суровост, а не можете да издржите неправда и комерцијализам. Вие ги почитувате чувствата на луѓето и никогаш нема да ги изневерите оние што веруваат во вас. Посветени сте и се грижите. Во минатите животи сте биле пејач, музичар, свештеник, дипломат и трговец со ткаенини. Среќните броеви се 5, 17 и 29. Најмногу сте компатибилни со Гонг

ЧУБАР НА ОГНОТ

Редовно поставувате високи цели за себе и ако не ги постигнете, чувствувате неверојатна вина. Имате многу пријатели, но често пати се чувствувате осамени. Вашата работа е да бидете светлина во свет на темнина, но не секој може да ве разбере. Малкумина навистина ќе знаат што претставувате затоа што сте надарени и богати. Во минатите животи сте биле лекар, готвач, истражувач и научник. Вашите среќни броеви се 4, 16 и 28. Најдобро се совпаѓате со Монахот и желката.

КОБРА

Вие сте одличен звучник! Можете да ги воодушевувате луѓето со најздодевна приказна. Може да разбудите емоции кај другите и ако го искористите тој талент правилно, ќе дојде успех. Среќата во љубовта ќе ве следи целиот живот. Во минатите животи сте биле пирати, монарх, благајник и зеленило. Вашите среќни броеви се 3, 15 и 27. Најдобри сте со кожна нараквица и Светло сонце.

ЗМЕЈ

Непредвидливи сте, во еден момент сте змеј кој испушта оган, во друг шарена пеперутка. Вие сте во можност да се издигнете над сите проблеми и да го гледате животот на поинаков начин. Во минатиот живот бевте сликар, шверцер, гласник, поет и писател. Вашите среќни броеви се 2, 15 и 27. Добро се снаоѓате со Црн Бик и Столб на жад, и во никој случај не е кожна нараквица