Секој ден да пиете пиво: Еве и зошто?

Дали има нешто подобро од кригла ладно пиво. Слободно можете да го пиете! Немате гајле!

По едно американско опсежно истражување, резултатите откриле многу придобивки од овој пијалок. Иако е добро за здравјето, не е препорачливо да претерате бидејќи сè уште е алкохолен пијалок.


Еве зошто треба да пиете пиво секој ден, но ЕДНА чаша.

- Позитивен ефект на мозокот (спречува Алцхајмерова болест)

- Го штити срцето (спречува срцеви заболувања)

Спречува дијабетес

- Пивото е хранливо (поради витамин Б и протеини)