Секс поза 68: Вреди да се проба

Сте чуле ли некогаш за позата 68?
За позата 69 сигурно да, без оглед на тоа дали ви се допаѓа или не. Позата 68 е фокусирана само на едниот партнер, а подразбира седечка положба: двата партнери лежат, со тоа што партнерот кој е горе лежи на грбот на партнерот кој е одоздола. Главата е помеѓу нозете на партнерот. 

Кога жената е горе, на мажот му е полесно да ја задоволи, а притоа со рацете може да го истражува нејзиното тело и на тој начин да го зголеми уживањето. Кога мажот е горе, жената исто така може да му пружи задоволство, поради тоа што има подобар пристап на тестисите, а не само на пенисот. 

Иако позата спаѓа помеѓу оние помалку комплицираните, овозможува повеќе варијации во однос на популарната 69, па секако вреди да се проба.