Што се случува со лекот во вашиот стомак: Ова мора да го видите (ВИДЕО)

Дали некогаш сте се запрашале што се случува со лековите што ги земате...

Кога ќе стигнат до вашиот стомак, или поточно, желудникот, лековите и таблетите што ги земате минуваат низ различни процеси на распаѓање и на тој начин пренесуваат лековити материи кои ви помагаат во вашето тело. Во видео клипот што ќе ви го прикажеме, ќе видите како овие лекови се однесуваат во средина која симулира стомачна киселина.

Ова распаѓање е навистина неверојатно. Не можеме а да не се запрашаме како изгледа секој лек што го земаме.

Погледнете го видеото кој ќе ви покаже како изгледа разградувањето , т.е. растворањето на лекот во стомакот.