Што треба да знаат мажите со голем алат: Експерт ја спореди женската „позадина“ со цвет

Не мал број мажи се несигурни за големината на својата „гордост“. И иако тие обично се разубедени од официјалните бројки за тоа што е просечно, а што е надвор од просекот, тие сепак би сакале да бидат дури и малку повеќе надарени.

Светската статистика вели дека мажот кој има пенис подолг од 17 сантиметри се смета за „надпросечен“. Сепак, оваа „предност“ оди рака под рака со една мана, а тоа е што интимната врска со нив обично е поболна... Некои од најнадарените мажи на денешницата, меѓу кои и Џон Фалкон, зборуваа за овие проблеми...

Орган подолг од 17 см може да предизвика проблеми и на мажот и на неговата партнерка, но постојат начини како да ги ублажите овие болки. Експертот за интимни односи Евгениј Резанов објасни со какви проблеми се соочуваат паровите:

„Големиот генитален орган кај многу жени при сексуален однос предизвикува болка, а не задоволство. Мажот, пак, не ужива целосно во тоа, не може да се опушти бидејќи неговиот орган не може целосно да навлезе во жената", објасни експертот.

Неговиот совет е да научите да ја разбирате вашата анатомија, но и да користите лубриканти, без разлика дали се на база на вода, на база на масло или силикон.

„Мора да се посвети повеќе внимание на предиграта. Кога човек е возбуден, во неговиот мозок се ослободуваат ендогени опијати - природни лекови против болки. Значи, колку повеќе се лачат, толку врската ќе биде помалку непријатна, дури и речиси незначајна", рече Резанов.

Експертот им препорачува на мажите да работат на самоконтрола и да бидат свесни дека нивната партнерка трпи болки и покрај тоа што сакаат да имаат односи. Соодветните положби ќе помогнат „акцијата“ да биде побезболна. Според Резанов, важно е „да научиме да се слушаме“:

„Може да помогнат и играчките - разни прстени и стеги“, потсети тој. Што се однесува до аналниот однос, надарените луѓе треба да бидат особено внимателни кон своите партнери.

„Лубриканти, лубриканти, лубриканти“, нагласува рускиот експерт и апелира до мажите да покажат трпение: „Аналниот отвор на жената е како цвет, колку повеќе ја полевате, толку повеќе ќе се отвори“, истакна тој.


Фото: unsplash

Извор: мондо