Синдром на Мртвата риба: Еве што мажите не поднесуваат, а жените тоа често го прават во кревет

Како и многу други прашања во врска со сексот, сексуалната блогерка и писателка Надија Броди има одговор.

Жените и мажите го дефинираат лошиот секс на различни начини и дефинитивно нивните ставови се разликуваат во тоа.

 Во Редит, во декември започна трибината за тоа кои се најчестите грешки што ги прават жените за време на сексот. Следеа над 15.000 одговори од мажи кои се движат од хумористични до крајно неверојатни.

Мажите им замерувале нажените затоа што не ги задоволувале правилно во предиграта не се крави кои треба да се молзат, да не лежат неподвижни и да молчат за време на сексот и многу повеќе.

Еден маж неодамна напиша порака во која се жали дека неговата сопруга мора да моли за секс, па дури и кога ќе се случи тоа, таа само лежи неподвижна и очекува тој да ја заврши целата работа.

Додека многумина коментираа дека овој човек не треба да се чувствува како насилник, неколку мажи беа збунети и ја карактеризираат ситуацијата на овој човек како понижувачка.

За повеќето мажи, лошиот секс е досаден секс, а за жените тоа е оној што подразбира болка, а мажите и понатаму не го признаваат проблемот со жена која се однесува како „мртва риба“ во кревет - прво треба да се фокусираме на женското искуство!

- Легнување и не реагирање на сексуална стимулација не е лош секс, туку насилен секс. Време е да започнеме да ги разликуваме тие работи - заклучува Броди.