Сопственикот на контроверзниот „небесен замок“ од 20 милиони долари изграден на врвот на облакодер висок 400 метри

Замокот на милијардерот Виџеј Малја на врвот на облакодер во Бангалор, Индија

Небесниот замок се наоѓа на 33-от и 34-тиот кат на кулата Kingfisher и се простира на површина од 40.000 квадратни метри. 

Има винарска визба, внатрешен загреан базен, отворен бесконечен базен, салон и спа, теретана и хелиодром на покривот, освен многу други погодности.

Она што е најинтересно, тој не ни живее тука ниту пак некој воопшто живее. Си го изградил оти му се може.