Спецназ- Руската специјална единица: Ги викаат СУПЕР ЛУЃЕ

Русија е позната по своите силни и добро организирани воени единици, но Specnaz се дефинитивно најпознати. За припадниците на оваа единица се вели дека се најподготвената армија во светот, и еве зошто.

Сите оние кои аплицираат за оваа армија знаат дека ќе поминат низ ригорозни тренинзи, кои можат да се мерат со пекол, но исто така знаат дека по нив ќе бидат посилни од челикот.

Нивниот тренинг се состои од огромен број на неверојатно тешки вежби што ги прават неверојатно силни и издржливи. Како прво, единиците на специјалните единици ги обучуваат своето тело и дух и тоа го постигнуваат со вежби како трчање километри со товар и прескокнување над опасни пречки.

Вооружената обука е секако неизбежна, така што овие момци се вистински господари на оружјето. Тие тренираат да бидат неразделни од пушката и пиштолот, па трчаат со нив и прават многу вежби. Контролата и прецизноста се многу важни, затоа голем дел од обуката е посветен на прецизно стрелање и контрола на оружјето.

На видеото подолу, можете да видите мал дел од нивната неверојатна обука, што ги претвора од обични луѓе во СУПЕР-ЛУЃЕ.