Стефановски- супер светски шампион во суперкомбат

Во Букурешт, Романија се одржа светското првенство во суперкомбат каде нашиот борач Даниел Стефановски го освои првото место. 

Со ова тој стана светски првак во таканареченото К-1 суперкомбат натпреварување. Светска титула му припадна откако за 101 секунда го нокаутира романецот Аделин Михаила.