Стомачните мускули изгледаат добро, но науката го рече своето: Мажите со стомак се подобри љубовници!

Научниците тврдат дека е подобро да се тргне погледот од човек чија фигура повеќе личи на Хомер Симпсон. Иако можеби на прв поглед нема привлечна фигура, маж со пивски стомак може да ве изненади на други важни начини. Студијата на научници од Турција во 2017 година покажа дека мажите со истакнат стомак и вишок килограми можат да издржат многу подолго во кревет од слабите мажи.

Студијата на научниците ја разгледала врската помеѓу индексот на телесна маса (БМИ) и сексуалните перформанси кај 100 мажи кои признале дека имале потешкотии во сексот, во споредба со оние кои немале никакви проблеми. Резултатите покажале дека мажите со повисок индекс на телесна маса и поголем стомак издржале во просек 7,3 минути во кревет, додека послабите мажи само две минути. Оваа разлика од пет минути е значајна. Исто така, откриено е дека послабите мажи почесто страдаат од предвремена ејакулација, пренесува YourTango.

Така таа жешка девојка од теретана всушност може да биде многу полоша во кревет од некоја буцкаста. Ова може да биде малку разочарување ако барате само маж со дефинирани мускули и атлетски изглед.

Од друга страна, ако сте од оние луѓе кои тешко се спротивставуваат на грицките доцна, знајте дека сте во добро друштво и сигурно нема да му судите на ничиј стомак. На прв поглед ова може да звучи чудно, а многумина се прашуваат дали сексуалниот живот е одраз на општото здравје, особено во контекст на предупредувањата за опасностите од дебелината. Сепак, научниците велат дека ситуацијата е посложена од тоа.

Научниците дури отидоа дотаму што велат дека мажите со помалку мажествено тело имаат предност во перформансите во однос на атлетските типови.


Фото: фреепик

Извор: пинк