Светските патници го заокружија својот избор: Ова се 10-те најубави дестинации

Нашиот свет е фантастична мешавина на новите култури, јазици и народи, па токму поради тоа креира вистински хаос кој треба да се открие суштински и во кој треба да се ужива...

Веруваме дека патувањата се единствената работа која не може да ни здосади, бидејќи секоја земја која ја посетуваме поседува свои убавини и специфични обележја – од локацијата до културата, прекрасните пејсажи и историските чуда.

Сепак, некои земји се сметаат за поубави од другите, што е сосема нормална работа. Благословени со единствената природна убавина, со бројните чуда кои ги креирал човекот – од величенствените градови до шармантните историски села, само неколку земји во целиот свет се наожаат на листата на желби скоро кај секој патник.

Овој пат, иако сметаме дека за убавината не треба да се расправа, ви ги претставуваме десетте најубави земји на светот, според светските патници.

1. Италија

2. Шпанија

3. Франција

4. Австралија

5. Грција

6. Португалија

7. САД

8. Бразил

9. Јужна Африка

10. Германија