Swiss made: Мора да е врв од часовник

Наречен Excalibur Diabolus In Machina, овој часовник е уникатен и има ледено-сина боја. Часовникот се придржува до нивната формула за дизајн во вообичаениот стил на брендот, користејќи hi-tech материјали. Сепак, главниот фокус на часовникот доаѓа во форма на компликација, што заедно со необичниот дизајн на бирање, создава идеална новина за часовниците.

Куќиштето на Excalibur Diabolus Во Machina е направено од патентиран материјал, наречен CarTech Micro-Melt BioDur CCMTM. Практично, тоа е не-магнетизирана легура на кобалт-хром-молибден, која го започнува својот живот во форма на прав, која последователно се обликува во цврст материјал. 

Марката за часовници вели дека уникатниот материјал е далеку поотпорен на секојдневното носење од нерѓосувачки челик, односно го задржува својот сјај дури и по неколку гребнатини.

Часовникот работи со калибар RD107, кој има симетричен распоред со два микро-ротори и турбион. Внатрешноста на часовникот е густо спакувана, заедно со отвореното бирање.


Транспарентниот диск ни покажува часови, четвртина од час и минути и е веднаш зад римските броеви на позицијата 11 часот. Часовникот е спарен со стилска кожа лента, украсена со титаниумска тока. Модел е уникатен и неговата цена е 571.000 американски долари.