Tissot Gentleman: Се напојува и од енергијата на лицето кое го носи

Бидејќи магнетните полиња генерирани од нашите електронски објекти (мобилен телефон, компјутер, радио, магнетно затворање, итн.) се сè поприсутни во нашиот секојдневен живот, Tissot разви нова легура базирана на титаниум на најсовремената страна за да ја зачува прецизноста на нејзините часовници. Балансната пружина Nivachron се смета за многу поотпорна и не влијае на магнетните полиња од стандардните пружини.

Автоматскиот часовник Tissot Gentleman се напојува од енергијата на лицето кое го носи. Движењето на зглобот му овозможува на механизмот да работи. 

Powermatic 80 може да се пофали со резерва на енергија од 80 часа, што е доволно за да продолжи прецизно да го кажува времето дури и ако часовникот не се носи три дена. 

Тоа е иновативно движење кое ја надминува конкуренцијата, чии движења генерално обезбедуваат 1,5 дена резерва на моќност.

Погледнете ги неговите перформанси

https://bozinovski.com.mk/shop/watches/gentleman-15/