TISSOT PR516 CHRONOGRAPH: Највисоко ниво во механичките хронографски движења

Tissot лансираше нова палета на хронографи инспирирани од 1970-тите, Tissot PR516 Chronograph Mechanical и PR516 Chronograph Quartz. Додека кварцните модели се убави на свој начин, нашиот главен фокус овде е целосно на механичкото издание во не мал дел поради неговото ново движење, кое беше специјално развиено за овој часовник. Тоа го претставува новото највисоко ниво во механичките хронографски движења на Tissot.

Сепак, пред да дојдеме до движењето, да почнеме со естетиката и структурата на часовникот. Има дијаметар од 41 мм и е изработен од нерѓосувачки челик, кој е идеален за ваков спортски часовник. Со 41 mm не е претерано голем, но во исто време овозможува екранот да биде голем, што го олеснува читањето на подбирачите и скалите.

(Роџер Мур носеше таков во Live and Let Die). Специфично, прстените околу работ на секој подбирач се евокативни на Реф. 126500LN, како што се маркерите за релативно кратки часови. Сепак, има доволно карактеристики што го прават Tissot PR516 да се издвојува сам по себе. 

А, ова се неговите врвни перформанси:

https://bozinovski.com.mk/shop/watches/pr516-chronograph/