Tissot PRX: Достоен да биде за восхит

Tissot на својот постојано растечкиот список на спортско-луксузни часовници со интегрирани челични нараквици го додаде PRX, часовник што швајцарската марка првпат го стави на пазарот во 1978 година. „P“ и „R“ во името означуваат „прецизно“ и „робусно“, а „Х“ е всушност римска цифра „10“ што ги прикажува 10-те атмосфери (или 100 метри) на водоотпорност на моделот. 

Како и неговиот претходник од диско ерата, првиот модерен модел PRX имаше кварцно движење, но тој беше брзо проследен со автоматска верзија која го содржи калибарот Powermatic 80 на брендот. 


Верзијата се покажа како неизмерно популарна - веројатно поради неговиот ретро шарм и многу пристапна цена - што го поттикна Tissot да го додаде во колекцијата.

Ова се неговите перформанси:

https://bozinovski.com.mk/shop/watches/prx-32/