Tissot Seastar: Еден од најубавите, создава автентичност каде и да се појавите

Tissot Seastar е часовник од серијата T-Sport Seastar. Оваа серија модели е дизајнирана специјално за љубители на водени спортови и часовници за нуркање.

Моделот се напојува со автоматско движење Powermatic 80.111, кое може да се пофали до 80 часа резерва на енергија, што е двојно повеќе отколку што е вообичаено за автоматските движења во овој опсег на цени. 

Часовникот е изработен со комбинација од челично куќиште и челична нараквица. Бројчаникот е заштитен со сафирен кристал, кој е многу отпорен на гребење. Покрај тоа, стаклото е опремено со антирефлективен слој, кој овозможува читање без проблеми дури и при директна сончева светлина. 

Овој модел се одликува со типичен дизајн на часовник за нуркање, па секако има одлична читливост, луминисценција и еднонасочна ротирачка лунета за нуркање, која е опремена со керамичка влошка. 

На страната на куќиштето наоѓаме хелиумски вентил. Водоотпорноста од 600 метри е поддржана со круна со навртување и гарантира издржливост при речиси секој контакт со вода, вклучително и длабоко нуркање. Индикатор за датум се наоѓа и на позицијата 6.

Ова се неговите останати перформанси:

https://bozinovski.com.mk/shop/watches/seastar-21/