Толку моќни: Луксузни часовници со јапонски мотиви

Швајцарскиот бренд за часовници претстави нова колекција наречена XP Urushi ...

Невообичаениот дизајн се должи на јапонскиот уметник Кичиро Масумура, кој го дизајнираше целиот концепт на часовници што се изработени со помош на специјална техника.

Техниката Уруши е лакирање врз основа на смола, чии дрвја се наоѓаат во ретки области во Јапонија и Кина. Луксузна колекција од 9 уникатни часовници дизајнирани и насликани за да ја покажат долгата традиција и култура на јапонскиот народ. Секој од часовниците има интересна приказна за себе преку која се изразува поезијата, па така во некои се присутни и рог, феникс, тигар, паун, црвена риба или животински свет во џунгла.