Три сигурни чекори до целосно обновување на телото: Совети од д-р Неумивакин

фото:Printscreen/youtube/ Красота и здоровье в Твери

Здравјето бара работа, тврди д-р Неумивакин, кој живеел 90 години.

Иван Павловиќ честопати велеше дека нашето тело е до 10 пати посилно од кое било надворешно негативно влијание - ние треба само да го исчистиме телото од време на време и повторно да ја охрабриме неговата подобра работа.

Неумивакин рече дека постојат 3 начини да се наполни телото со животна енергија:

1. подобрување на работата на дигестивниот тракт,

2. правилно дишење и

3. здравје на 'рбетот.

Неговиот главен совет е поврзан со храната, каде тој се залагаше да не се јаде истовремено протеини и јаглехидрати. Значи, не смееме да мешаме месо и леб, месо и компири, житарки и јајца, итн. Исто така, тој не им препорачува на возрасните пиење млеко.

Д-р Неумивакин не веруваше во диетите и зборуваше за нив на следниов начин:

„Јас сум целосно против диета. Треба да јадете според следнава шема: растителна храна мора да се комбинира со протеини или јаглехидрати. Но, не јадете јаглехидрати и протеини заедно. Јадете протеини наутро и јаглехидрати навечер или обратно. Земете пауза помеѓу оброците од 3 до 5 часа “.

Самиот Неумивакин конзумирал повеќе житни култури затоа што верувал дека тие му даваат на телото повеќе енергија без да го оптоваруваат.

Она што тој го сметаше за потребно е правилно и рамномерно дишење. Дишењето од стомакот е тоа што го смирува целото тело, тврди овој лекар.

И трето: Д-р Неумивакин препорача одржување на здравјето на 'рбетот: помалку седење и повеќе движење и гимнастика.

извор:stil.kurir.rs