Три симптоми кои покажуваат дека сте прележале коронавирус, а не сте ни знаеле

Симптомите на коронавирус се предмет на многу истражувања.

Истражувањето спроведено на Кралскиот колеџ во Лондон покажа дека луѓето кои имале коронавирус имаат симптоми кои се задржуваат и недели, а понекогаш и месеци по прележувањето. Еден од нив е уморот.

Студијата покажа дека околу 10 %  од прележаните пријавиле дека постојано се чувствуваат уморни, ненаспани, без сила.

Меѓу симпромите по прележувањето на вирусот се и забрзана работа на срцето и болки во мускулите.

Бидејќи за Ковид-10 се уште малку се знае и постојано се истражува, лакерите соверуваат оние кои го прележале или мислат дека го прележале да не брзаат да се вратат во нормален тек на живот.