УЕФА ги смени судиите за мечот во Софија, наместо од Англија ќе судат Романци, Македонија ЃП гостува кај ЦСКА

Македонија ЃП со нерешен резултат, 0-0 од првата средба во Скопје и гостува на ЦСКА во Софија средбата се игра од  19:00 часот, квалификации за Лигата на Конференции.

УЕФА со потег кој предизвика големо изнеандување,наместо англиската судиска екипа, предводена од  Дејвид Кут, кој има искуство во  Премиерлигата, вечерва ќе судат Романци! 

 Главен судија вечерва ќе биде Марсел Бирсан, ќе му помагаат  Раду Гингулиак и Мирчеа Григориу, а четврти судија е Јулијан Дима.