Уникатен златен Нинтендо на Кралицата Елизабета Втора

Уште во 2009 година, THQ состави многу скап модел Nintendo Wii за кралицата Елизабета Втора, за да го промовира својот проект ГОЛЕМИ Семејни игри…

Наводно доставен до Бакамската палата, овој модел создаден за нејзиното височество е целосно обложен со злато од дваесет и четири карати. Дванаесет години подоцна, уникатната конзола повторно се појави и се продава.

Бидејќи се наоѓа на списокот за продажба на eBay, златната конзола во моментов е во сопственост на колекционер кој тврди дека сака да продолжи понатаму во животот со продажба на дел од неговата архива. Колекционерот додаде дека тој го купил моделот 24K Wii во 2017 година и оттогаш се крие од очите на јавноста, сè додека не започна со неговиот јутјуб канал People Make Games, основан пред две години. 

И покрај тоа што е далеку поскапа од обичната Wii конзола, разликите во перформансите меѓу двата модели не постојат, додека единствената златна варијанта доаѓа заедно со копија од играта ГОЛЕМИ Семејни игри.

Конзолата Nintendo Wii од дваесет и четири каратното злато на кралицата Елизабета Втора беше проценета на 300.000 американски долари и се наоѓаше на аукциската продажба...